Strani

Sunday, October 17, 2010

Mi2 tura - Celje

Ob petnajstletnici delovanja se Mi2 odpravljamo na prvo solo turo, v okviru katere bomo v oktobru 2010 obiskali Celje, Maribor in Ljubljano. Koncerti bodo posebni zaradi tega, ker bomo na njih ponudili retrospektivo našega glasbenega ustvarjanja od prve Črtice do današnjih dni, zaradi česar lahko pričakujete nekoliko daljši program z velikim številom komadov, ki so tako ali drugače zaznamovali našo glasbeno pot.
Da pa vam zaradi tega ne bi bilo potrebno ostajati predolgo pokonci, in da nas boste lahko vsaj enkrat videli ob »spodobni uri«, se bodo vsi koncerti začeli že ob 20,30 uri (no ja, in tistih 15 akademskih minutah zamude – ipak je to visoka umetnost).
Kaj lahko o njih še sploh napišem? Udeležil sem se že veliko njihovih koncertov in fantje so z vsakim koncertom boljši in boljši in po 15. letih so se končno odpravili na samostojno turnejo, ki je seveda nisem smel zamuditi. Začeli so v Celju, nadaljujejo pa še v Mariboru in Ljubljani.
Ko sem pred časom pisal o slabem obisku rock koncertov v Celju sem bil prijetno presenečen in obenem vesel, da so Mi2 do konca napolnili Celjski dom, tako da so morali obiskovalce spustiti še na balkon, da so lahko vsi prišli noter.

Začeli so malce pred 21. uro in igrali skoraj 3 ure, kar je bilo odlično, da je bil koncert končan že pred polnočjo (za nas starce, ki moramo dobiti svojih 8 ur spanja :P). Seveda so odigrali vse njihove najboljše komade in poleg tega so lahko oboževalci na njihovi FB strani glasovali o dodatnih skladbah, katere ne igrajo na koncerti in bi jih radi slišal na tem koncertu, tako smo slišali tudi nekaj "eksotičnih" skladb ki se redko uvrstijo na njihovo play listo na koncertih.

Play lista večera pa je bil:
Mi2 Setlist Celjski dom, Celje, Slovenia 2010, MI2 Tura

Kot se vidi po listi so vmes odigrali tudi par skladb v akustični izvedbi in zanimivo jih je bilo poslušati, saj akustika doda nek čar že večkrat slišanim skladbam.

Eva se je sicer razpisala nekaj o slabih straneh koncerta, jaz pa lahko dodam le da sem izpod odra neizmerno užival (Hvala Robert za akreditacijo!) v dobri glasbi in še boljšem vzdušju skupine Mi2 in oboževalcev v prvih vrstah!

ROKENROL!

Slike:











Video:


3 comments:

Anonymous said...

J.... ga, nismo vsi tik pod odrom dragec moj :p

Sašo said...

Si bil pa tehnično zelo opremljen :) Fotke pa dobre, iz ture v turo boljše ;)

gregac said...

@Eva, ah jebiga vsakim ne rata, tudi jaz sem mislu ... :)

@Sašo, v bistvu fotkič pa objektiv, pa Ixus za video :) Pa tnx , se trudim po najboljših lučeh