Strani

Sunday, October 24, 2010

Eclipse @ MCC

Projekt ECLIPSE je nastal kot koncert ob popolnem sončnem mrku 11. avgusta 1999, ko smo se odločili izvesti znameniti album še bolj znamenite angleške skupine PINK FLOYD, ''The dark side of the moon".  Album smo odigrali v celoti v idiličnem okolju Sotočju rek Tolminke in Soče, prav na dan popolnega sončnega mrka. 
Najprej smo načrtovali eno samo izvedbo, vendar je bilo zanimanje publike in (takrat zgolj) lokalnih medijev tolikšno, da smo repertoar dopolnili in razširili še s skladbami iz drugih albumov skupine Pink Floyd (The Wall, Animals, Wish You Were Here, Ummagumma, A Momentary Lapse of Reason, Division Bell, Pulse), tako da skupen program sedaj obsega že več tri ure rockovskega spektakla. Glasbo izvajamo kolikor mogoče podobno izvirniku, zato uporabljamo širok spekter glasbil in zvokovnih samplov, ki po starosti segajo delno celo v dobo ustvarjanja samih Pink Floyd ('60 in '70-eta leta prejšnjega stoletja).
Pink Floydov nisem nikoli poslušal, vedel sem kdo so in kaj so počeli, vendar mi njihova glasba nekako ni nikoli sedla v uho. Vendar ker se je obetal dober koncert sem vseeno odšel in slišal par znanih skladb in še več meni neznanih :)
V glavnem imeli smo se fajn in uspelo mi je škljocnit še par slik, navkljub slabi luči :(













No comments: