Strani

Sunday, October 31, 2010

Tabu @ Local Celje

Po dolgem času smo se zopet odpravili na koncert Tabujev, ki so bili najina (Eva) najljubša skupina do odhoda Nine V. Pa tudi zadnji njihov album mi nekako ne sede, kar pa seveda ne pomeni da ni kvaliteten. Morda se mi je le spremenil glasbeni okus :)

No v glavnem v Local smo prišli okoli 21.30 ure in v miru spili pijačo, nato pa se preventivno pomaknili v prve vrste, da bomo lahko v miru slikali in uživali v koncertu. Tabujevci so začeli ob 22.20 uri in igrali malce pred 24. uro. Odigrali pa so:

Tabu Setlist Local, Celje, Slovenia 2010

Local je bil poln in obiskovalci smo skupaj s Tabujevci prepevali njihove uspešnice. Bilo je super. Par starih kolego sem srečal, v prvi vrsti je bila s strani fotografov kar precejšna gneča in najbolj oblegana je bila njihova pevka Tina, ki nas je razveselila z odbito pričesko in norimi očali :)

Jap super je blo!























Saturday, October 30, 2010

Baron Levški

Eva mi je za moj rojstni dan podarila izlet z balonom in končno nam je uspelo dobiti prosti termin za polet. Vreme nam sicer ni bilo najbolj usojeno, ampak nas ni odvrnilo od poleta. Sam sem bil pred poletom ker vznemirjen, glede na to, da me je strah višine, kako bom prenesel polet. Je pa res recimo, da me ni strah leta z letalom, hoje po lestvi pa O_o

Toda pred pred poletom je bilo potrebno postoriti še mnogo stvari in vsak je malce pomagal pri napihovanju in nalaganju balona :)



Ko smo balon napolnili in se vanj natovorili smo morali uporabiti oba gorilnika pri polni moči, da smo se dvignili. Naš pilot se je šalil, da smo zjutraj preveč pojedli, v resnici pa je balon bil namenjen za 4 osebe, nas pa je bilo 5.

Z dvigovanjem balona pa je rasel tudi moj strah pred višino, vendar pa ko smo bili na višini kakšnih 400 metrov pa me je minil že ves strah pred višino in sem lahko le užival v čudovitih pogledih na megleno okolico :)

Levec

Letališče in vzletišče

Pogled na spodnjo Savinjsko dolino

Celje



Šmartinsko jezero

Vrbensko jezero

Žalec



Z veliko sreče smo skorajda pristali na istem mestu kjer smo vzleteli in po pristanku nas je prišel pogledati tudi Anže, ki se ni mogel načuditi velikosti balona.
Pred veselico in podelitvijo diplom pa je bilo potrebno še balon pospraviti in sledil je še obvezni krst letalcev in nazdravljanje varnemu pristanku in uspešnemu letu. Po krstu pa sem postal Baron Levški.

Pristanek

Slika letalcev

Krst

Nazdravljanje

Imel sem se odlično in sem vesel, da sem užival v letu in premagal strah pred višino. Eva še enkrat hvala!

Sunday, October 24, 2010

Eclipse @ MCC

Projekt ECLIPSE je nastal kot koncert ob popolnem sončnem mrku 11. avgusta 1999, ko smo se odločili izvesti znameniti album še bolj znamenite angleške skupine PINK FLOYD, ''The dark side of the moon".  Album smo odigrali v celoti v idiličnem okolju Sotočju rek Tolminke in Soče, prav na dan popolnega sončnega mrka. 
Najprej smo načrtovali eno samo izvedbo, vendar je bilo zanimanje publike in (takrat zgolj) lokalnih medijev tolikšno, da smo repertoar dopolnili in razširili še s skladbami iz drugih albumov skupine Pink Floyd (The Wall, Animals, Wish You Were Here, Ummagumma, A Momentary Lapse of Reason, Division Bell, Pulse), tako da skupen program sedaj obsega že več tri ure rockovskega spektakla. Glasbo izvajamo kolikor mogoče podobno izvirniku, zato uporabljamo širok spekter glasbil in zvokovnih samplov, ki po starosti segajo delno celo v dobo ustvarjanja samih Pink Floyd ('60 in '70-eta leta prejšnjega stoletja).
Pink Floydov nisem nikoli poslušal, vedel sem kdo so in kaj so počeli, vendar mi njihova glasba nekako ni nikoli sedla v uho. Vendar ker se je obetal dober koncert sem vseeno odšel in slišal par znanih skladb in še več meni neznanih :)
V glavnem imeli smo se fajn in uspelo mi je škljocnit še par slik, navkljub slabi luči :(