Strani

Thursday, January 22, 2009

Beba ga rocka :D

Hmm v bistvu sem ugotovil, da še nisem objavil ničesar v zvezi z najinim prihajajočim otroko mrazen tega, da je Eva noseča.
Torej sedaj je otrok v času:
Najprej podatki o teži in velikosti: skoraj 800 gramov in več kot 32 centimetrov. V tem obdobju se razvijajo predvsem pljuča, prejšnji teden smo omenili razvoj žil v pljučih, zdaj se jim pridružujejo še zračni mešički. Na notranji strani mešičkov se izloča snov, ki omogoča, da se pljuča pri dihanju ustrezno širijo.
Tudi v možganih se dogaja precej zanimivega, svojo nalogo sta namreč začela izvajati centra za sluh in vid. To med drugim pomeni, da plod lahko loči med svetlobo in temo ter da pozorno posluša, kaj se dogaja okoli njega. Če mislite, da je v maternici tišina, se motite: plod posluša bitje vašega srca, dihanje, delovanje prebavnega trakta, skratka, nič mu ne uide. Seveda spremlja tudi zunanje zvoke, zato se čim več pogovarjajte z njim in mu predvajate prijetno glasbo.
Pred parim dnevi sva se malce zabavala in malce poslikala Evi trebuh in posnela dva kratka videa kako beba posluša rock 'n roll :D

5 comments:

Anonymous said...

Ijjeeej, najina bebika :) Danes me skos neki žgečka :) Prva slika je kul :D

Anonymous said...

"... in mu predvajajte prijetno glasbo."

P-R-I-J-E-T-N-O :-)

Anonymous said...

@anonimni: ja sej P R I J E T N O (mu predvajava :p)

Sasha said...

Ja čist paše...Sweet child of mine - kaj bi lahk blo še bolj primernega? ;D
Evaa, enake boksarke maš ko js :D Si jih kupla že tak fuul douk nazaj v New Yorkerju?
Men tut še vedno dobr služijo:)

Anonymous said...

Jap res je! So iz New Yorkerja, ful dolg nazaj :)