Strani

Monday, August 31, 2009

DiCAPac α [WP-310]

Ker smo se šli z našim nadobudnežem prvič kopat, je bilo to potrebno ovekovečiti in kako bolje kot s fotografijo. Ker sem na FB-ju in blogih zasledil, da se cenovno ugodno dobijo nepremočljive vrečke za kompaktne fotoaparate in ker si lastiva Ixusa 85IS sva se odločila za nakup te vrečke. Beno mi je povedal, da jih prodajajo pri velikem poku, tako da se je Eva, ker je bila že v Celju, zapeljala do velikega poka in dobila zadeva za €30. In vsak euro je vreden, ker nam je uselo narediti par vodnih in podvodnih slik in filmčkov.

Ixus v oblekci:

V nedeljo pa smo se odpravili v Zreče na kopanje (hvala ZPIZ za karte), kjer je Anže prvič čofotal v velikem bazenu in užival. Več o tem pa lahko preberete pri njemu.

Še testna fotka:

Žal pa ima vrečka eno slabost in sicer, ker je univerzalna za kompakte je temu primerno velik ščitnik objektiva in če želiš na hitro ujeti trenutek se rado zgodi, da imaš tretjino slike črne.

Oopss:
 
Ampak brez skrbi, distančnik za vrečko je že izmerjen in če bo vse po sreči bo jutri že narejen in bomo na morju slikali brez skrbi o črnih obročkih :)

8 comments:

irena said...

potem bo pa Anže še v morju plaval...

gregac said...

@irena, upam da se ne shladi do četrtka...

Sašo said...

Vseen pa tista s črnim robom zgleda fajna. Vsaj meni.

gregac said...

@sašo, :)

Unknown said...

Zelo praktična vrečka. Je ta polivinil-na srajčka dovolj trpežna, da ne bi popustila in vodo spustila?

gregac said...

@Dušan, mi smo jo testirali v bazenu na globini nekje 1,5m in deluje bp. Deklarirana je da zdrži do globine 5m (accessorygeeks) oz. celo do 10m do 30min (daisaku-shoji)

Anonymous said...

Glede črnih obročkov; morda bi pa moral kupiti torbico WP-410? Ne vem kateri fotoaparat imaš, ampak poglej tu:http://vodotesne-torbice.si/lista_kompatibilnosti.html

Anonymous said...

Ja, sedaj sem pogledal da imaš fotoaparat IXUS85IS. Na strani http://vodotesne-torbice.si/lista_kompatibilnosti.html lahko torej ugotoviš, da si kupil napačno torbico. MOral bi kupiti WP-410.