Strani

Sunday, July 5, 2009

Klumpanje 2009 - dan 2.

Najprej posebna zahvala Nataliji in Iztoku, ki sta mi uredila akreditacijo v tako kratkem času in še Sašotu ker mi je posodil njegovega 70-200 Canona.

Evo nazaj k objavi. Očitno mi ta Planina pri Sevnici ni usojena, kajti že ko smo šli na Boheme sem napačno zavil in tudi včeraj ni bilo drugače. Jebelacesta, pa drugače nimam problemov s cestami in avtokartami. Zadnji čas, da si nabavimo eno GPS napravo. No vseeno sva z Evo po manjšem ovinku in dodatno prevoženih kilometrih po kozjanskih hribih prispela do Planine, kjer sva parkirala avtomobil in se z organiziranim avtobusnim prevozom zapeljala do prizorišča Klumpanja.
Prišla sva ravno ko se je za nastop pripravljal 6 pack Čukur, pred njim pa so nastopili že Alibi.

Čukur je obiskovalce zabaval s starimi in novimi komadi in do konca nastopa se je že zbrala množica obiskovalcev željnih zabave. Na odru sta se Čukurju pridružila posebna gosta, ki sta še dodatno poživela dogajanje.
Za Čukurjem so nastopili ansambel Bohem, ker so morali še naprej na naslednji koncert. Ne glede na to so dali vse od sebe in dvignili v ekstazo množico z skladbami Vsak je sam, 9. julij ... pri Bohemih mi je poleg glasbe všeč tudi neposreden stik s publiko in njihovo nezvezniško obnašanje. Way to go guys... and girl :)


Za Bohemi so nastopili Abbey's Road, katere sem že imel priložnost slišati in slikati in zopet jih je bilo odlično videti in slišati in še bolje slikati na velikem odru.

Nato pa so okoli polnoči prišli na oder stalni gostje Klumpanja - skupina Mi2, vendar ne še za koncert ampak, ker sta napovedovalca povabila na oder še organizatorje Klumpanja in jim podarila priznanja za izvedbo in organizacijo že 10. Klumpanja prav tako je priznanje za že deseto udeležbo na Klumpanju prejela skupina Mi2, nakar je sledil ognjemet.

Nato pa so igrali Mi2 in do konca razvneli več-tisoč-glavo množico, ki je valovala v zvokih skupine in prepevala skupaj skupino vse njihove skladbe. Mi2 mi že lep čas ni uspelo ujeti v fotografski objektiv, ker nazadnje jim je zagodlo vreme v Celju in je koncert odpadel, zato sem si na Klumpanju dal malce duška.

Na žalost pa nisva mogla počakati še Orlekov in I.C.E. ker naju je doma čakal Anže.
Ko takole pogledam vse skupaj lahko zaključim, da je bilo Klumpanje organizacijsko izvedeno na viskoem nivoju, glasbene skupine so bile odlično izbrane in zagotavljale odličen žur, kar se je tudi zgodilo!

Rock on!! \m/

Sorodne povezave:
- http://blog.cotic.si/2009/04/ansambel-bohem-cvetlicarna.html
- http://blog.cotic.si/2009/02/bohemi-navdusili-na-valentinovo.html
- http://blog.cotic.si/2009/02/abbeys-road-mcc.html

8 comments:

Anonymous said...

No no, Anže je pridno pančal doma že od 22h in ni nič kriv da sma šla domov! :p Sej je blo dost in je pasalo it spat :p (aja kul fotke drgač!) :D

Gligorij said...

Lepo, vidim, da si se lepo "specializiral" za koncerte. :)

gregac said...

@easyriderka; :)
@soulman; ja, uživam v fotografiranju in uživanju v dobri glasbi, tako da me vleče naprej in mi da dodatno energijo, ki jo potrebujem za urejanje slik potem :)

Sašo said...

A si samo z velikim fotkal? So mi pa MI2 part všeč. Poleg "čegevare" :D

gregac said...

@sašo; ma niti ne, večino pa ja, glede na to da je bil oder 1,6m visoko, sem z 18-50 slikal širše kadre. ja tudi meni so malce "bolj" všeč slike zadnjih dveh slikanih skupin, predvsem zato ker sem se navadil bjektiva in sem slikal izpod odra navzgor proti lučem. ker če pogledaš zadnjo sliko od Mi2 (od daleč) se vidi da do polovice odra ni bilo luči, meni ni jasno zakaj in sem nato čakal na meglo ki je naredila fantastično sceno raznobarvnih luči.

Anonymous said...

Oooopa mikeeey: http://www.drugisvet.com/mozgani-na-off/klumpanje_2009_foto_video.html

Abbey's Road said...

Grega!

Ne bom komentiral tehnične plati fotografij, ker "le čevlje sodi naj kopitar"...
Bom pa komentiral kompozicijo in moment! Z eno besedo, ODLIČNO! Ene par momentov si ujel takih, da bi se jih dalo s čajno žličko postrgat iz fotke! Super, res! In če sem še malo neskromen, lahko trdim da so ti naše fotografije, tisti večer najbolje uspele!
Hvala ti! Absolutno vabljen še kdaj!
Drugič pa le prej sporoči, da ne boš imel pizdarij okoli akreditacije..
Thnx še 1X, se vidimo!
lp.

Abbey's Road

gregac said...

@Abbey's Road;

Hvala za pohvale. Seveda vas bom še slikal. Aja glede akreditacije sem si sam kriv, ker sem se tako pozno odločil. Malce sem kolebal men Vransko SN in Klumpanjem, ampak kre še na klumpanju nisem bil in ker so igrali boljši bendi (na SN so igrali isti kot lani razen ŠR) sem se odločil za Klumpanje. In ni mi žal.

LP