Strani

Saturday, June 20, 2009

Piše se leto 2009

Mislim ja, je leto 2009 in tudi dan zabave v Mariboru z naslovom Piše se leto.

Letos se še posebej piše, ker so nastopili Siddharta, Dan D, Elvis Jackson in Multiball. Midva z Evo seveda nisva mogla manjkati. Hvala q..cu za poletja in koncerte in  festivale. Ko bi vsaj dogodke razporedili čez vse leto ne vse stlačili v tri mesece poletja.
No nazaj k stvari. Včeraj sva Anžota pustila v Celju, midva pa v avto in proti Mariboru. Po dolgem času po stari cesti do Tepanj in nato po avtocesti do Maribora (popravilo tunelov pa take fore). Po okrepčanju v Bobru (ja hamburgerji so še vedno tako dobri kot takrat ko sem hodil še v Maribor) sva se odpravila proti Ledeni dvorani. Z malce sreče sva našla parkirni prostor 5 min hoje stran od dvorane. In ker je zraven Ledene dvorane še Športna dvorana sva na hitro pokukala skozi vrata in ravno še ujela Dejana Zavca, ki je prihajal na prizorišče borbe.
Pri vhodu v Ledeno dvorano je stal manjši screen in ravno ko sva se prebijala mimo varnostnikov je Tokac pozdravil rajo :) Odličen tajming prihoda, kot vedno :)
Na koncu dvorane nasproti odra sta stali stojnici z official merchandising-om in seveda sem šel preverit kaj ponujajo pri Dan D. Odličen deal - njihov zadnji album Ure letenja za ekstravagantne ptice sem dobil za €10 za posladek pa je bil še uradno podpisan CD vseh članov skupine.

Dan D so začeli z nastopom malce čez 21. uro in dodobra ogreli Ledeno dvorano. Preigravali so skladbe in zadnjega in predzadnjega albuma in seveda na koncu odigrali še Vodo in dobesedno dvignili v zrak dvorano.

 

Po Dan D so po dolgem času (za naju) nastopili še Siddharta in celotna dvorana je prepevala ob njihovih starih skladbah. So pa predstavili tudi vse tri nove single iz prihajajočega albuma, ki naj bi izšel jeseni.
  
Po Siddih pa so nastopili še Elvis Jackson, vendar sva se odločila da jih preskočiva in se odpraviva domov pogledat našega Anžota, če kaj nagaja babici in dediju v celju :) Pa je bil baje priden.
Aja slike so kakeršne so (zrnate pa take fore), bo pa kmalu boljše. Nov kompaktič za takšne spomine naročen in plačan :)

1 comment:

Anonymous said...

Odlično je bilo po dolgem času se znoret in zdret :D Paše paše... še bi, še bi. Sicer pa sej se bliža Pivo in cvetje, kjer DanD&Siddharta omamo spet ponovim :D