Strani

Saturday, May 22, 2010

Je rokenrol umrl v Celju?

Pa ne mislim v smislu, da v Celju ni več rokenrol skupin, bolj v smislu prirejanja koncertov z rokenrol skupinami. Obstajajo svetle izjeme in ena od njih je npr. kino Metropol, kjer gostijo res dobre skupine in tudi napolnijo dvorano z rokenrola željnimi obiskovalci.
No pa nazaj na prvotno misel. Torej že dalj časa sem moji zagrizeni celjanki govoril, da se v Celju ne splača delati rokenrol koncertov, tudi če so zastonj! Torej včeraj smo odšli na koncert skupine Bohem, ki so se le oglasili v Celju in sicer so nastopali v Terazzi, zadnji unplugged koncert v sklopu turneje in verjetno tudi zadnji v Celju. Baje je bilo organizacijsko totalen poden, vendar kar bode v oči je bilo število obiskovalcev, cca 30 nas je bilo. In ko je še pevec dobil s polno močjo mikrofon v usta, se je pokazal pravi blišč in beda koncertiranja rokenrol skupin v Celju. Pa ni to osamljen primer, npr. skupina Nude je imela koncert ob izdaji nove plošče v Localu in so bili deležni približno istega števila obiskovalcev. Da o ostalih manj uveljavljenih skupinah ne govorim.
Za Celje je pač "južna muzika".

Long live rock'n'roll


\m/ -..- \m/

2 comments:

Anonymous said...

btw: Ja, Metropol je fajn, sam stole bi vn vrgla. Ne morš bit na rock koncertu (mi2) pa sedet. :S Ja ok, sej lahk vstaneš... sam ni prijetno...

Anonymous said...

http://www.drugisvet.com/mozgani-na-off/je_rokenrol_v_celju_umrl.html