Strani

Saturday, October 24, 2009

Medek

Jap tak rečemo našemo Anžetu, ko obleče tole obleko. Ker se je pa zadnje dni malce otoplilo, pa oblekca sameva na njegovem obešalniku.


7 comments:

Matej said...

Fletna fotka :) Imam pa eno vprašanje....malo povezave med fotografijo in Ubuntu sistemom. Trenutno sem Win7 RC uporabnik, ampak po preteku te verzije se selim nazaj na Ubuntu. Ali ti obdeluješ fotke na Ubuntu? Kako je s kalibracijo zaslona? Meni namreč ni uspelo pravilno inštalirati kalibratorja Spyder2Express (vem da se da, ampak meni ne rata). U glavnem...kako si zadovoljen z operacijskim sistemom Ubuntu če gledamo iz zornega kota fotografa. Hvala za info!

gregac said...

@Matej, najprej zdravo in hvala.
Glede obdelave fotk je pa tako, da jaz fotk ne obdelujem, tole sem testno v Gimpu malce popravil color balance (cyan in magenta na midtones). Kot sem rekel, fotografij ne obdelujem, za crop in manjše popravke uporabljam Picasso, tako da ti ne morem svetovati glede uporabe Ubunta za fotografe. Sem pa pred časom naletel na Lightzone program in ga lahko brezplačno preneseš in preizkusiš, če zadovoljuje tvoje potrebe obdelave slik, če ti npr Gimp ne zadostuje. Ta program naj bi bil neka alternativa Adobe Lightroom-u.
Glede kalibracije sem pa našel tole. Mogoče ti bo delovalo.

Spela said...

Juhuhu...kak lepa ploščica hehe

Anonymous said...

Medo, Medoo, Medooo :-)

gregac said...

@Spela, a ti je znana? :)

@Anonimni, pojedel je skledo meduuuuuu :)

Matej said...

Uf, hvala za link!

gregac said...

@Matej, np.

Sem se pa spomnil še enega programa za obdelavo slik, in sicer rawtherapee