Strani

Sunday, November 9, 2008

JVC GZ-MG 330 Everio

Dan pred poroko sem se odločil, da si bova za darilo, ki sem ga dobil v službi + še nekaj najinih prihrankov kupila eno kamero, ki bo v prvi vrsti namenjena snemanju prihajajočega novega družinskega člana in pa, da nadomesti stari dobri Canon A60, s katerim sva do sedaj snemala.

JVC GZ-MG330 je majhna a zmogljiva HD kamera s katero boste lahko posneli do 37,5 ur izbranih posnetkov z ECO nastavitvijo. Če pa boste želeli zares kvalitetne posnetke, kamero preklopite na ULTRA FINE. Pri tem se vam čas, ki vam je na razpolago za snemanje skrajša na 7 ur in 10 minut. Če pa vam to ne bo zadostovalo, lahko čas snemanja povečate z microSD spominsko kartico. KONICA MINOLTA objektiv in Gigabrid procesor poskrbita za optimalno ostrino in kakovost slike. Na kameri je nameščen 16:9 barvni LCD, ki čez diagonalo meri 6,9 cm. S funkcijo Quick Restart ne boste zamudili dogodkov, ki vas presenetijo. USB 2.0 nudi izjemno hiter prenos podatkov, oziroma posnetkov. Priložena programska oprema (za Windows) bo poskrbela da se boste pozabavali z vašimi posnetki. Laser Touch Operation tehnologija vam omogoča enostavno in hitro rokovanje s kamero.

Lastnosti
JVC GZ-MG 330 digitalna videokamera modra
Tip kamere: HD kamera
Tehnologije kamere: HD kamera
Ločljivost tipala: 800.000 točk
Optični zoom: 35 x
Digitalni zoom: 800 x
Objektiv kamere: KONICA MINOLTA objektiv
Zvočni sistem:
Vgrajen mikrofon: da
Vgrajen zvočnik: da
Ostrina: avtomatski fokus
Belina: avtomatična(digitalna), ročna
Ločljivost slike (pik): 800.000 video, slike 640 x 480
Snemalni medij: interni spomin 30GB
Spominska kartica: microSD kartica
Baterija: baterija BN-VF808
Čas snemanja z baterijo: do 37 ur in 30 minut
LCD zaslon: 6.9 cm LCD zaslon, širokozaslonski, z ločljivostjo 112.000 točk
Priključki: USB 2.0, AV
Barva: modra
Dimenzije (mm): 54 x 68 x 113 mm
Masa (g): 360 g
Dodatno: načini snemanja, ULTRA (8,5 Mbps), FINE (5,5 Mbps),NORM (4,2 Mbps),ECO (1,5 Mbps)

Priložen program za shranjevanje in pregledovanje datotek se imenuje PowerCinema NE for Everio in je enostaven za uporabo in omogoča različne funkcije obdelave podatkov.


Če pa želimo malo bolj obdelati video, potem imamo možnost uporabe PowerDirector Express, ki je priložen zraven kamere. Sicer ga še nisem konkretno testiral, vendar po prvih poskusih menim da zadostuje domači izdelavi videa.


Za krajše videe pa uporabljam VirtualDub-MPEG2 in sicer se je potrebno malce poigrati z izhodnimi nastavitvami za videe, da ne dobimo črt (interlace) v samem videu, ter da popravimo razmerje slike, ker kamera zapisuje v 4:3 formatu. Na TV-ju in v programskih predvajalnikih lahko popravimo to razmerje, da dobimo pravilno sliko, če pa želi film kam naložit (npr youtube) pa moramo imeti pravilo razmerje stranic :D


še film naložen na youtube :



Zaenkrat sem z kamero zelo zadovoljen. Spodaj pa je še par slikic, kako kamera izgleda.


4 comments:

Anonymous said...

priročna zadevca. Boš kdaj posodu al? Če bomo "kaj" snemali :)

gregac said...

seveda, sploh ni panike ;)

Anonymous said...

Kolk ojru? Kupljeno pri nas al zunaj?

gregac said...

mislim da je bila €350 kupljena pri nas, sem jo pa na Tenerifih videl za €299 :)